Słuchaj Radia Kaszebe
    Warsztaty

    Opublikowano 29 sierpnia, 2018 | przez Pioter Szëca

    Jak samodzielnie upiec chleb dowiedzą się uczestnicy warsztatów organizowanych przez LGD Kaszuby

    Jak samodzielnie upiec chleb, zrobić ser, nalewkę, wędlinę? Jak przyrządzić tradycyjne danie kaszubskie? Już we wrześniu w Kartuzach, Chmielnie, Łapalicach i Baninie odbędą się warsztaty kulinarne organizowane przez Lokalną Grupę Działania Kaszuby z Kartuz.

    Zajęcia skierowane będą głównie do właścicieli hoteli, pensjonatów, gospodarstw agroturystycznych, ale udział może wziąć każdy. Liczba miejsc jest ograniczona, na każde warsztaty możemy przyjąć około 20 osób.

    – Obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy – mówi dyrektor biura LGD Aleksandra Moll.

    Warsztaty z wyrobu nalewek odbędą się 7 września w gospodarstwie Dariusza Wolskiego w Łapalicach. 12 i 13 września uczestnicy zmierzą się z wyrobem chleba i sera w Wichrowym Wzgórzu. 18 września to warsztaty wędliniarskie w Restauracji Mulk w Miszewku a 24 i 25 września warsztaty gotowania potraw kaszubskich w Restauracji Złota Jesień w Kartuzach.

    Klëka Radia Kaszëbë, 29.08.2018

    Udostępnij: Share on Facebook1Share on Google+0Print this pageEmail this to someone


    O zespole







    Back to Top ↑