Słuchaj Radia Kaszebe
    Kulinarne

    Opublikowano 26 lutego, 2015 | przez Pioter Szëca

    „Rybka z Kaszub” od KGW Klukowa Huta

    Ryba po kaszubsku obok ryby po japońsku czy tortu rybnego – to tylko niektóre z potraw, które walczyły wczoraj o palmę pierwszeństwa w finale konkursu „Rybka z Kaszub”.

    Jego organizatorem była Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby. Stoły w Kaszubskim Uniwersytecie Ludowym w Wieżycy były bogato zastawione – 40 kucharzy amatorów zaprezentowało na nich swoje pomysły na danie główne, przystawki i zupy. Była to czwarta edycja „Rybki z Kaszub” – i jak zapewniają organizatorzy nie ostatnia. Najlepszą  zupę rybną „Wspomnienie lata” przygotowały panie z KGW Klukowa Huta, najlepszą przystawkę „zawijanińca rybnego’” zaserwował Bogusław Korzeniewski a nagroda za najlepsze danie główne powędrowała do KGW Kożyczkowianki, panie przygotowały gulasz rybny.

    Klëka Radia Kaszëbë, 26.02.2015

    Udostępnij: Share on Facebook0Share on Google+0Print this pageEmail this to someone

    Tagi: , , ,


    O zespole







    Back to Top ↑