Przedôwanié danków jidze ze szwągã
Dziennikarz P. Szëca, 17 grudnia 2019
Bë miała bëc symetricznô, jintensywno zelonô ë wicy jak 2 métrë wësokô – tak wedle kùpiającëch mô wëzdrzec perfekcyjnô danka. Na tidzéń przed Wilëją przedôwanié rëszëło z fùl szwągã, co jidze zmerkac we wnet kòżdim placu.
Priz sã sztôłtëje w grańcach 60 – 120 złotëch, wszëtkò leżi na zorce ë wësokòscy bómë. Tradicyjnô dana wiedno barżi je wëpiéróny przez kaùkaską jodlënã. Niejedny wëbiérają drzéwiã bezpòstrzédno na plantacji, wikszosc jednak chce mili je kùpic na stojiszczu. Adóm Gneba ze Zgòrzałégò rechùje, że do Gòdów przedô 600 danków.
Przë wëbiéranim danczi je wôrt dac bôczenié na dżibkòwatosc ë farwã jegłów. Te swiôdczą ò ji swiéżoscy. W dance dôwno ju spùszczony jegłë wëpôdają przë pòtrząsanim. Przedôwôcze dorôdzają, cobë pò kùpienim drzéwica przechòwac je do Gòdów w sklepie abò garażi.