Dokładne mycie i obróbka termiczna eliminują ryzyko zarażenia się koronawirusem

Dziennikarz , 30 kwietnia 2020

Klëka Radia Kaszëbë 30.04.2020 16:55

Jest mało prawdopodobne, by koronawirus przenosił się przez żywność – wynika ze zaktualizowanych pytań i odpowiedzi na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego.

Zebrano tam zalecenia odnośnie przechowywania i przygotowywania produktów spożywczych oraz dań zakupionych „na wynos”.
Wytycznym przyjrzał się Piotr Szyca.

Pytania i odpowiedzi dotyczące koronawirusa i produktów spożywczych można znaleźć na stronie Głównego Inspektora Sanitarnego w zakładce „Żywność i woda”.


Głosy słuchaczy

Twój głos

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *



The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Current track

Title

Artist

Wybierz jeden z adresów: