Kościerzyna: Tydzień Kuchni Kaszubskiej

Dziennikarz , 11 sierpnia 2020

Klëka Radia Kaszëbë 11.08.2020 8:55

Pierogi z kaszanką i deser z rozmarynem i rokitnikiem – to przedsmak tego, w czym można wybierać podczas rozpoczętego wczoraj Tygodnia Kuchni Kaszubskiej w Kościerzynie.

W tym roku do akcji promującej miasto oraz przepisy i produkty z Kaszub przystąpiło 8-u przedsiębiorców. Mimo trudności z powodu pandemii specjalne menu przygotowano m.in. w Restauracji Rzemyk. Efekty widać było już pierwszego dnia – mówi Elżbieta Kotlińska. Na swoją ulubioną potrawę – czerninę – burmistrz Kościerzyny będzie musiał poczekać do jesieni. Michał Majek zamierza jednak skorzystać z promocyjnej oferty – wszak to miejska akcja, która teraz nabrała nowego wymiaru pomocy restauratorom w trudnym czasie. „Tydzień Kuchni Kaszubskiej” w Kościerzynie potrwa do niedzieli. Po skosztowaniu potraw można je ocenić i mieć szansę na wylosowanie nagrody. Wykaz lokali biorących udział w akcji można znaleźć na internetowej stronie miejskiego samorządu.


Opinie czytelników

Zostaw opinię

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *



Current track

Title

Artist

Background