Pomaganie przez gotowanie – warsztaty kulinarne na rzecz podopiecznych Fundacji im. ks. Jana Kaczkowskiego

Dziennikarz , 16 grudnia 2025

patryk-gaewski
fot. Fundacja im. Ks. Jana Kaczkowskiego
Klëka Radia Kaszëbë 16.12.2025, 07:55

Od eleganckiego turbota po klasycznego śledzia. Na warsztatach kulinarnych w Sopocie będzie można smacznie zjeść, a przy tym wspomóc dzieci i młodzież

Charytatywne wydarzenie pod hasłem „Trzy ryby” organizuje Fundacja im. ks. Jana Kaczkowskiego w ramach projektu PAKA. – Gotować będzie Patryk Galewski, który dzięki księdzu wyszedł kiedyś na prostą – mówi menagerka projektu Karolina Cierniak – a sposób na rybne danie jest jak znalazł przed świętami.

Będziemy gotować trzy ryby tym razem. Turbot zapieczony z zielonymi warzywami i sałatą szpinakową, dorsz z ziemniakami i porem duszonym w białym winie oraz śledziem w pomidorach i śledziem smażonym. Wszystko to wychodzi spod ręki Patryka, także myślę, że bardzo warto. Tym bardziej w okresie przedświątecznym, kiedy to ryby rządzą naszym stołem i przejmują jadłospis kulinarny.

Dochód z warsztatów przeznaczony będzie na pomoc dla młodych ludzi, którzy w ramach projektu PAKA znajdują przepis na lepsze życie.

Dzięki tym, że goście przechodzą do nas na warsztaty, pomagamy realnie dzieciakom, które są objęte naszym programem Akademii, czyli wsparciem psychologicznym, kulinarno-psychologicznym, ponieważ Patek wprowadzi dla dzieciaków warsztaty, które pomagają im tworzyć dobre relacje, które pomagają komunikacji.

Warsztaty odbędą się w czwartek w Sopocie. Na stronie projektpaka.pl można sprawdzić, czy są jeszcze dostępne bilety-cegiełki.

Tagi

Głosy słuchaczy

Twój głos

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *



The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Current track

Title

Artist

Wybierz jeden z adresów: