Zakwasownia: pijmy zakwasy na zdrowie| Klub Rodzica
Agnieszka Łukasik 15 października 2020
O tym ważnym elemencie diety wiedziały już nasze babki i prababki. Jednak wraz z upływem czasu zapomnieliśmy o tym co naprawdę jest zdrowe ” komercjalizując ” poniekąd nasze posiłki, bo jest już gotowe, z pudełka, paczki czy słoika- chociaż skład nie zachęca. Cały rok mamy pod ręką dostępne warzywa i owoce o których nasi przodkowie mogli tylko pomarzyć. Jednak jak mówią specjaliści zawsze powinniśmy sięgać po to co aktualnie jest dostępne w kraju i na co jest czas o danej porze roku ponieważ produkcja warzyw czy owoców nie związanych z daną porą jest naszpikowana chemią. A może by tak powrócić do korzeni i zacząć kisić i robić zakwasy ? W tej sprawie w naszym studio pojawili się: Weronika Szwejk i Maciej Bator z Zakwasowni.