Potrawki z wątróbki wyczarowali młodzi kucharze na konkursie Hipolit Chef w Rumi

Dziennikarz , 11 grudnia 2019

Foto: Hipolit Rumia
Klëka Radia Kaszëbë 11.12.2019 08:55

Wątróbka, rzepa i kuskus były w tym roku podstawą dań, którymi popisywali się młodzi kucharze w Rumi.

Uczniowie szkół ponadpodstawowych mają na nim okazję sprawdzić swoje umiejętności i wykazać kreatywnością. Gospodarzem wydarzenia o zasięgu wojewódzkim tradycyjnie był Powiatowy Zespół Szkół nr 2 w Rumi.

Wojciech Niziński zwyciężył drugi raz z rzędu. Jest uczniem Zespołu Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych w Gdyni, podobnie jak zdobywca drugiego miejsca Bartosz Krajewski. Na podium uplasowała się też Żaneta Grzenkowicz z Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie.

Tagi

Głosy słuchaczy

Twój głos

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *



The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Current track

Title

Artist

Wybierz jeden z adresów: