W Chmielnie dziś promocja Leksykonu Kuchni Kaszubskiej

Dziennikarz , 28 października 2022

To próba przełamania stereotypów, ale i podstawa do dyskusji o temacie kuchni kaszubskiej.

Leksykon jej poświęcony powstał w Chmielnie i dziś będzie tam promowany. Choć książkę napisało dwóch kucharzy nie do końca jest książką kucharską – mówi współautor Rafał Nowakowski. Skonfrontowano w niej współczesne i historyczne przepisy

Jak mówi autor – jeden ze stereotypów dotyczących dań naszej kuchni to śledź po kaszubsku. Promocja “Leksykonu kuchni kaszubskiej” rozpocznie się o 18.00 w Chmielnie przy ul. Wichrowe Wzgórze 13. Wstęp jest wolny. Zaproszenie kierowane jest szczególnie do kucharzy, restauratorów, adeptów szkół gastronomicznych, gospodyń wiejskich oraz przedstawicieli ośrodków kultury zajmujących się kultywowaniem dziedzictwa Kaszub. 


Głosy słuchaczy

Twój głos

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *



Current track

Title

Artist